Sosyal Medya

Dünya

Cameron’dan İskoçya çağrısı!

İngiltere Başbakanı Cameron: "Biz bir aileyiz, bu aileyi ayırmayın" dedi.



Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron, Ä°skoçya referandumu öncesinde halka "hayır" oyu vermeleri çaÄŸrısında bulunarak, "Biz bir aileyiz, bu aileyi ayırmayın" dedi.

Referanduma sadece üç gün kala Ä°skoçya'nı Aberdeen kentinde düzenlenen "Birlikte Daha Ä°yiyiz" kampanyasını toplantısında son kez halka seslenen Cameron, "Referandum BirleÅŸik Krallığı tamamen deÄŸiÅŸtirebilir. Üstelik bildiÄŸimiz BirleÅŸik Krallığı'nın sonu olabilir. Cuma günü insanlar baÅŸka bir ülkede, dünyanın farklı bir yerinde önlerinde farklı bir gelecekle karşılaÅŸabilir. Bu bizim milletle ailemizi parçalayabilecek ve Ä°skoçya'yı BirleÅŸik Krallık'ın geri kalanından koparabilecek bir karar. Bir konuda net olmalıyım. Bunun geri dönüÅŸü yok. Yeniden yapılmayacak" dedi.

Cameron, "EÄŸer Ä°skoçya 'evet' oyu verirse BirleÅŸik Krallık ayrılacak ve sonsuza kadar kendi ayrı yollarımıza gideceÄŸiz. PerÅŸembe oy kullananlar sadece kendileri için deÄŸil, çocukları, torunları ve bunların ötesindeki nesiller için oy kullanıyor olacaklar," uyarısında bulundu.

BirleÅŸik Krallık'ta yaÅŸayan halkın referandum sonrasında Ä°skoçya'nın ayrılmış olduÄŸunu öÄŸrenmekten büyük bir "üzüntü" yaÅŸayacakların belirten Cameron, ayrılık kararının verilmesin halinde artık BirleÅŸik Krallık bütününde anma törenlerinin ve kutlamaların yapılamayacağını, olimpiyatlarda birlikte mücadele edilemeyeceÄŸini belirtti.

Cameron konuÅŸmasında açık bir ÅŸekilde Ä°skoçya'nın referandumda ayrılığa "evet" demesi durumunda, "BirleÅŸik Krallık emekliliÄŸi olmayacak, BirleÅŸik Krallık pasaportu olmayacak, BirleÅŸik Krallık poundu olmayacak" uyarısında bulundu.

Öte yandan; Ä°skoç halkına 18 Eylül PerÅŸembe günü "Ä°skoçya bağımsız bir ülke olmalı mı" sorusu yöneltilecek. "Evet" sonucunun çıkması halinde varlıkların paylaşımı ile ilgili Londra ile Edinburgh yönetimleri arasında yürütülecek müzakerelerin ardından Ä°skoçya 24 Mart 2016'da BirleÅŸik Krallık'tan resmen ayrılacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.